Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Daniel Radcliffe(Harry Potter)

2008.04.08

Daniel Radcliffe

 Általánosságok Danielről

Teljes Név: Daniel Jacob Radcliffe

Becenév: Dan

Szülinap: 1989. július 23

Szülei: Alan Radcliffe és Marcia Gresham

Testvér: nincs

Csillagjegy: Oroszlán/Rák (Nem tudni pontosan)

Kínai állatöv jegye: Kígyó

Születési hely: Fulham, London

Haj: Barna

Szem: kék

Kedvencek: Binka és Nugget (border terrierek)

Barátnõ: nincs

Iskola: Privát suliba jár Londonban (Fiúsuli), amikor nem filmezik

Kéz: jobbkezes

Szemüveg: Nincs

Dan véleménye Londonról: ,,London mindig forgalmas. Egy olyan hely, ahol sosem lehet unatkozni, mert mindig tudsz tenni valamit.”

Dan 'Harry' tulajdonságai: ,,Kitartó, kíváncsi, és mindketten mindig bajba kerülünk.”

Zenei érdeklõdés: Dan HATALMAS zene rajongó (leginkább gitár rock) Jelenlegi kedvencei: The Strokes, The Libertines, The Pixies, Sex Pistols, Iggy Pop, Ash, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, The Killers, The Distillers, Lou Reed, Audioslave, Nirvana, The Zutons, The Cribs, The Delgados, Stereophonics, Dandy Warhols, Rolling Stones, Longview, The Stranglers, The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Muse, Zwan, The Clash, Brendan Benson, The Rapture and Johnny Cash!!


Ezen a hangszeren játszik: Basszus gitár (órákat vesz) ,,Gary Oldman taníttott nekem néhány új dallamot, ami nagyon jó szórakozás volt.”

Látogatott országok: Amerika, Ausztrália, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Svédország, Japán, Kína, Panama, Hollandia, Írország, és Dél-Afrika.

Magasság: 170 cm 

 

Életrajz

Daniel Radcliffe 1989. Július 23-án született a nyugat-londoni Fulhamben. Öt éves kora óta színész akart lenni, de a szüleinek nem igazán tetszett ez az ötlet, ezért nem is nagyon támogatták. A sok "biztatás" ellenére Daniel 1999-ben megkapta a foszerepet a BBC tv-adaptációjában a David Copperfieldben. "Anyukám küldött rólam egy képet a BBC-nek, mivel színész akartam lenni, amióta csak az eszemet tudom!" - mondja Daniel- "A szüleimnek sosem tetszett igazán ez a 'színészesdi'. Öt meghallgatáson vettem részt mielott megkaptam a szerepet." Daniel volt az egyetlen ismeretlen színész a sok sztár között. A rendezo Simon Curtis azt mondta "furcsa volt együtt irányítani a világ néhány legjobb színészét és a világ legújabb színészét." A fiatal David Copperfieldként rengeteg dicséretet kapott, a Boston Herald így jellemezte: "szívfacsaró eloadás". A színésztárasai is elismerték magával ragadó teljesítményét. "Nagyszeru volt" - mondja Trevor Eve-"Rettentoen értelmes és tehetséges!". Simon Curtis Radcliffe-et egy "rendkívül elragadó fiúnak" nevezi. Daniel kapott egy kisebb szerepet a Tailor of Panama címu, 2000-ben készült filmben, Geofrrey Rush és Jamie Lee Curtis fiaként.

A legnagyobb dolog mégiscsak az áhított Harry Potter szerepe. Az élete örökre megváltozott miután megkapta az évtized talán legnagyobb szerepét. Hónapok óta tartó keresgélés és több ezer meghallgatás után még mindig nem találtak senkit az ifjú varázsló szerepére. Ám amikor Chris Columbus találkozott Daniellel tudta, hogy o lesz a tökéletes választás. "Amint Dan belépett a szobába tudtuk, hogy megtaláltuk Harry Pottert."- mondja Columbus. Mindenki, aki együtt dolgozott vele azt vallotta, hogy tökéletes Harry szerepére. Kate Harwood, aki a David Copperfieldet rendezte-például így nyilatkozott Danielrol: "Isten adta tehetség; természetes és ártatlan. A kamera "szereti" ot, és a többi gyerek sem érzi fenyegetve magát Dantol. Minden átlagos ember fél, ha gyerekszínésszel kell dolgoznia. Az o esetében azonban ez másként volt. Rendkívüli szerénysége és figyelmessége miatt alkamaztuk. Ezek a vérében vannak. Rendkívül bájos, egyszeru és könnyed. Harry Potternek kítuno lesz, mivel rendkívül életteli és energikus!" A hirtelenjött hírnév sok problémával jár. Daniel mára egy nemzetközileg ismert sztár; sok ember nem lenne képes elviselni ezt a nagy nyomást. "Az édesanyja nagyon jól tájékozott a filmes szakmában. Tudja, hogy milyen buktatók várnak rá. Le voltam nyugözve milyen mélyen érintik azok a támadások, melyek a Harry Potter bemutatása után érték a fiát." - mondta Jamie Lee Curtis. Daniel mostanra már befejezte a negyedik Harry Potter filmet, és épp a Harry Potter és az Fonix Rendjét kezdik el forgatni idén februárban. Annak ellenére, hogy nem tudja, hogy o fogja e játszani az ifjú varázslótanoncot a történet további részeiben, szívesen igent mondana, ha felkérnék arra. Idén ha minden igaz egy másik filmben is láthatjuk majd Dan-t, amit Ausztráliában forgatott a nyáron (December Boys).

 

Kedvencei

Harry Potter könyv: Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter forgatókönyv: Harry Potter és a tûz serlege

Harry Potter karakter: Hagrid és a Weasley-k

Harry Potter jelenet: Szellemszállás (HP3-ból) sakktábla, Ördöghurok jelenet, (HP1-bõl) titkok kamrája jelenet (HP2-bõl)

Harry Potter szó: "Voldemort"

Mágikus képesség: Láthatatlanság

Filmek: 12 dühös ember, Elveszett jelentés, Gilbert Grape, Szigorúan bizalmas, Közönséges bunözok, Félelem és reszketés Las Vegasban, Kóla, puska, sültkrumpli

Tv show: Simpsons Klasszikus Tv show: 'Dad's Army'

Író: Iain Banks

Videójáték: Simpsons "Road Rage", és sport játékok.

Fortélyos szerkezet: IPOD

Foci csapat: A Fulham csapata a Fulham Football Club (Dant tiszteletbeli taggá fogadták..:)

Hoki csapat: Phoenix Coyotes

Édesség: Mars szelet

Desszert: vanília fagyi, csoki öntettel

Ital: Diétás cola

Étel: hal

Állat: farkas

Kocsi: piros Cadillac (Mint a Nagyszerû piros cápa, a "Fear And Loathing In Las Vegas"filmben)

Szín: kék és sárga

Szünet: Karácsony

Évszak: nyár

Szám: 9

Hobbik: írás, zene, futás, filmnézés, olvasás, playstation, 'Varázs' órákat vesz Paul Kieve-tõl egy brit illúzionistától.

Tantárgy: Angol

Ország: Amerika

Színésznõk: Scarlett Johansson, Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst, and Cameron Diaz

Színészek: Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris, Robert DeNiro, Jake Gyllenhaal, Cary Grant and Peter Sellars

Példakép: Gary Oldman

Az imádottak: Brody Dalle (The Distillers), Marcie Bolen (The Von Bondies), Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Kirsten Dunst.....

Szuperhõs: Pókember

Rágcsálnivaló: Akármelyik a mézes és mogyorós Cheerios vagy egy pohár tej Jammy Dodgers keksszel.  

 

Amit nem szeret    

Étel: Gyorsétel, süti, na jó esetenként talán eszik egyet...

Tantárgy: Matek, francia

Mindennapi házimunka: Be kell ágyaznia, és rendbe kell tartania a szobáját...hahaha:)

Gyakori kifejezése/szóhasználata: "Cool!" vagy "Amazing!"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.